Tassavtryck

 

Nu har jag skrivit en serie små hundböcker om stora hundar. Ett hjärteprojekt jag gjort tillsammans med Hundstallet.

Tio hundar – tio gripande öden och alla med ett lyckligt slut

Björne sprang lös i en park och ingen ägare hörde av sig. Lusse levde ett tufft i tunnelbanan. Hero hittades som valp i skogen och var nästan död. Bella och Amandas ägare dog plötsligt och det gjorde Lovis matte också, Börje och hans bror ”glömdes” i skogen. Viggos ägare hade inte tid för honom längre – och han som kom hela vägen från Los Angeles. Kelbo knöts fast i en lyktstolpe och lämnades där. Bellas valpar skulle tas ifrån henne alldeles för tidigt.

Men, så kom hundarna till Hundstallet och alla fick nya kärleksfulla hem där de blir älskade precis som de är.

Serien Tassavtryck består av en gul låda med tio böcker där hundarna själva berättar. Alla bygger på en sann historia och lite hitte-på eftersom vi oftast inte vet vad hundarna har varit med om innan de kom till Hundstallet. Hundarnas berättelser är spännande, sorgliga, roliga och berörande. Och det bästa av allt – alla har ett lyckligt slut.

Böckerna vänder sig till barn från cirka sex år och uppåt. Även till vuxna barn.

Genom att köpa Tassavtryck bidrar du också till Hundstallets verksamhet så att vi kan fortsätta att ge hemlösa hundar vård, omsorg och ett nytt hem.

Hundstallet är en ideell organisation som har funnits sedan 1908. Läs mer på www.hundstallet.se

Vill du veta mer om böckerna, om hundarna, göra en intervju? Ta kontakt med linnea@hundstallet.se eller direkt med mig på mille@mille.se.

Hanneke Bonthuis är hundpedagog på Hundstallet och fotograf. Hon har tagit de flesta av bilderna i böckerna. Formen är gjord av Eva Jerkeman. Tusen tack till er och alla andra som hjälpt till med detta projekt.

Vovv.