Milena har bland annat arbetat som reporter och redaktör på Elle à la carte, Expressen och som biträdande och tillförordnad featurechef på Svenska dagbladet. Hon har också frilansat  i över tjugo år för Femina, Lantliv, Lantliv mat och vin, Gård och torp och Gods och gårdar. Milena har arbetat som redaktör för Stockholms Stadsmissions tidning, Stockholms Hundstalls tidning och för Svenskt Sigills tidning Utmärkt. 

Reportage

”Som på kommando började vi alla gråta”

Tiotusentals barn svalt efter första världskrigets slut. Genom Röda korset hamnade många i Sverige. Mimi från Wien var ett av dem. Journalisten och författaren Milena Bergquist har följt sin mormor i spåren.

Recensioner

Gråvargar och Älgbrorsor
Lindenbaums magiska värld omsluter alla

Att stiga in i Pija Lindenbaums universum bland småpappor, gråvargar och älgbrorsor är att ta ett rejält kliv in i barnets mest sårbara och utsatta värld. En utställning som väcker tankar och berör både barn och vuxna.

Reportage

Ingegerd Råman

Jag och fotograf Peter Carlsson besökte denna välkända och ytterst begåvade glaskonstnärs renoverade skola på Österlen. En minimalismens högborg där stillsam skönhet och skapande stod i centrum. Det blev kring samtal om livet, konstnärskap och hur en världsberömd glastillverkning i Småland trasats sönder och nästan gått förlorad. Men Ingegerd fortsätter att berika vår värld med sina alster.

Reportage

Jonas Otter

Han renoverade sitt hälsingehus i över 20 år. En sak i taget. Hade han inte råd att göra det med 100 procent kvalitet och med stor omtanke till huset från 1800-talet, så väntade han. Han gav det försummade huset ett nytt sällsynt färgsprakande liv. Att möta dessa människor som vågar följa sin intuition istället för att lyssna till rådande normer har alltid varit min drivkraft.